İçeriğe geç

Badıç Ne

Baççı ne demek?

I. alt. Vergi toplayan, haraç alan: Belki güzel insanların kervanı geçerken / Ben çiftçiyim, yol kenarında beklerim. (Karacaoğlan – Ö. T.S.)

Arnıç ne demek?

Arınç ismi, “arındırmak” fiilinden türetilen ve “arınmış”, “temizlenmiş”, “saf” anlamına gelen Türk kökenli bir isimdir. Hafiflik, neşe ve iç ısıtan gibi olumlu duyguları da ifade edebilir.

Baç ne demek Osmanlı?

Vergi, gümrük ve satın alma vergisidir. Bu, Osmanlı İmparatorluğu’nda gümrükten geçen ticari mallar ve satış için pazara getirilen mallar üzerinde alınan vergidir.

Baatır ne demek?

Batıl inanç, bilimsel gerçeklere dayanmayan çıkarımlar ve yargılar. Geçmişte elde edilen bilgileri yanlış veya eksik yorumlayarak yapılan genelleştirilmiş bir yargıdır. Genellikle bu inanç şeklinde gerçekleşir.

Sargıç ne demek?

Sarnıçlar, yeraltında su depolamak için kullanılan tanklardır ve gemilerde sacdan yapılan tatlı su tanklarıdır.

Arinc ne demek?

1929 yılında kurulan Aeronautical Radio, Incorporated (ARINC), havacılık, havaalanları, savunma, hükümet, sağlık, ağ, güvenlik ve ulaşım olmak üzere sekiz sektöre ulaşım iletişimi ve sistem mühendisliği çözümleri sağlayan önemli bir sağlayıcıydı.

Osmanlı’da sarnıç ne demek?

Sarnıç, genellikle yeraltına inşa edilmiş ve su ihtiyaçlarını karşılamak için bir duvarla çevrili su geçirmez bir mahzen veya su depolama tesisidir. İstanbul’daki sarnıçlara ulaşan su, su yolları aracılığıyla taşınmıştır.

Bac anlamı ne?

Bac, bir vergi türüdür. Arapça ve Türkçe’de Farsça baj kelimesinin biçimidir ve Gazneliler, Selçuklular, İlhanlılar, Akkoyunlular ve Osmanlılar tarafından vergi anlamında kullanılmıştır.

Kethüda ne demek?

Kethüda terimi Osmanlı devlet teşkilatında 15. yüzyılda kullanılmaya başlanmıştır. 19. yüzyıldan itibaren “bazı devlet görevlilerinin işlerini yürüten yardımcı” anlamını da kazanmıştır. En üst devlet kademesindeki Sadrazamdan en alt kademeye kadar birçok sivil ve askeri görevlinin Kethüda unvanına sahip yardımcıları olmuştur.

İzmit baç ne demek?

Baç, “vergi” anlamına gelir.

Beyat yapmak ne demek?

Bi’at (Arapça: بَيْعَة), Peygamber’e bağlılık yemini etmek ve Kur’an’da anlatıldığı gibi sadakat yemini etmek anlamına gelir. Bey’at kelimesi, Arapçada “satmak” ve “satın almak” anlamına gelen bey’ kelimesiyle aynı kökten gelir.

Bukri ne demek?

hörgüç, kambur. 2)Bazı hayvanların sırtında bulunan çıkıntı.

Burhat ne demek?

Kelime anlamı: Bürhan kelimesi delil, kanıt veya argüman anlamına gelir. Kökeni: “Bürhan” kelimesi Arapça kökenlidir.

Baatın ne demek?

Bâtın – (Gizli Olan): Akılla mahiyeti kavranamayan, vehim ile tasavvur edilemeyen, her şeyin iç yüzünü ve sırlarını bilen, mahiyeti ve hakikati gözlerden gizli olandır.

Beciye ne demek?

Mutlu, güzel, güler yüzlü ve tatlı.

Eski Türkçede ba ne demek?

Arı; Ba, Bau, Ebu, Eba, Ebi önekleri “ilahi zihni gösteren” tanımlayıcılardır. Araplar bunlara “kelimenin tam anlamıyla açıklamalar” derler. İngilizcede buna “belirleyici önek” denir. Kesin ekleri Türkçede kullanılmaz.

Büve ne demek TDK?

Deniz iğdesi, boynuzgaga, boynuzgaga veya gübre sineği, Oestridae familyasına ait Hypoderma cinsindeki bir sinek türüdür ve sığırları ısırmasıyla bilinir. En iyi bilinen türler Hypoderma bovis veya Hypoderma lineatum’dur. Bu canlılar hayvanlarda hipodermoza neden olur. TDK’ya göre, deve dikeni Hypoderma bovis’tir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kızıl Escort